Şifremi Unuttum

Brezilya’da “İzinsiz İlaçlar İnsanlarda Test Edildi” İddiası

29 Eylül 2021

Brezilya’da bir hastane zincirinin, Devlet Başkanı Bolsonaro’nun COVID’e karşı övdüğü izinsiz ilaçları insanlar üzerinde gizlice test ettiği iddia edildi. Senato’da araştırma komisyonu oluşturuldu.

Brezilya’da bir hastane zincirinin, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun COVID’e karşı “mucize tedavi” diye lanse ettiği ilaçları hastalardan habersiz test ettiği iddia edildi.

Prevent Senior adlı hastane zincirinde çalışan 12 doktorun ifşa ettiği olaya göre, COVID-19’a karşı resmi kullanım izni bulunmayan hidroksiklorokin, eritromisin ve Ivermectin ilaçları, deneyden haberi olmayan yaşlı hastalar üzerinde test edildi. Geçen yıl Mart ve Nisan aylarında denek olarak kullanılan hastalardan en az dokuzunun yaşamını yitirdiği, ancak ölüm belgelerinin COVID-19’u içermeyecek şekilde değiştirildiği de iddia ediliyor.

Brezilya Senatosunda oluşturulan araştırma komisyonuna ifade veren doktorların avukatı Bruna Morato, deneyin, Devlet Başkanının “mucizevi tedavi” tezini güçlendirme amacı taşıdığını kaydetti.

Morato, müvekkili 12 doktorun, söz konusu ilaçları içeren “COVID seti”ni kullanmayı reddettikleri için hastane yönetimi tarafından tehdit edildiğini ve işten çıkarıldığını kaydetti. “Sağlık açısından zaten son derece hassas durumdaki yaşlı hastalara COVID’e karşı iyi bir tedavinin olduğu söylendi. Ama kobay olarak kullanıldıklarından haberdar değillerdi” diye konuşan avukat, doktorlardan da tedaviyle ilgili hastalara ve yakınlarına bilgi verilmemesinin istendiğini belirtti.

Haber İçin Tıklayınız