Şifremi Unuttum

Şirketlerin Araştırma Bulgularına Göre Düşük Doz Pfizer-BioNTech Aşısı 5-11 Yaş Arası Çocuklarda Güvenli ve Etkili

20 Eylül 2021

İlaç şirketleri Pazartesi günü (20 Eylül) yayımladıkları haber bülteninde, Pfizer-BioNTech koronavirus aşısının (yetişkinlere ve gençlere verilen miktarın üçte biri kadar) daha düşük dozunun 5 yaşından itibaren çocuklarda güvenli olduğunu ve güçlü bir bağışıklık tepkisini tetiklediğini duyurdu.

Birçok ebeveyn ve çocuk doktoru tarafından heyecanla beklenen bulgu, iki aşamalı koronavirus aşı rejiminin okul çağındaki küçük çocuklarda yakın zamanda kullanılabilir olmasına yönelik çok önemli bir adım.

Son derece bulaşıcı delta varyantı okulların yeniden açılmasıyla rastlaşınca, çocukların neden aşılanması gerektiğini ortaya çıkardı. Amerikan Pediatri Akademisi’ne göre, Eylül ayının ilk haftasındaki vakaların yaklaşık yüzde 30’u çocuklardı. Çocuklar nadiren ciddi hastalığa maruz kalsalar da bunu yaşadıklarında yıkıcı olabilir. Aşı, nadir görülen ciddi hastalık vakalarına karşı koruma sağlayabilir, uzun süreli COVID riskini azaltabilir ve salgınları bastırabilir.

Şirketler, verileri hazırlayarak Gıda ve İlaç İdaresi (FDA)’ne sunma sürecini Eylül ayının sonuna kadar tamamlamayı umduklarını belirtmektedirler. Ardından, henüz yayınlanmamış veya hakem incelemesinden geçmemiş veriler, aşının güvenli ve etkili olduğundan emin olmak için düzenleyiciler tarafından incelenecektir. Bunun bir kaç hafta veya bir ay kadar sürebileceği bildiriliyor.

Haber İçin Tıklayınız