Şifremi Unuttum

Almanya’da Bir Hemşirenin COVID Aşılarını Tuzlu Suyla Değiştirdiğinden Şüpheleniliyor

11 Ağustos 2021

Almanya’nın kuzeyinde yetkililer, bir polis soruşturması sırasında bir Kızılhaç hemşiresinin halka tuzlu bir solüsyon enjekte etmiş olabileceğinin tespit edilmesinin ardından binlerce kişiye bir COVID aşısı daha yaptırmaları için çağrıda bulundu.

Hemşirenin, baharın başlarında, Kuzey Denizi kıyısına yakın bir kırsal bölge olan Friesland’daki bir aşı merkezinde gerçek dozlar yerine insanlara tuz solüsyonu enjekte ettiğinden şüpheleniliyor.

Yerel bir meclis üyesi olan Sven Ambrosy, yerel yetkililerin Salı günü etkilenmiş olabilecek yaklaşık 8600 sakine çağrı yapması üzerine Facebook’ta “Bu olay beni tamamen şok etti” dedi.

Tuzlu su çözeltisi zararsız olsa da, şüpheli olayın gerçekleştiği Mart ve Nisan aylarında Almanya’da aşılanan çoğu kişi yaşlı ve Covid’e yakalanma riski yüksek kişilerdi.

Polis müfettişleri, ismi açıklanmayan hemşirenin amacının net olmadığını, ancak sosyal medya paylaşımlarında aşılarla ilgili şüpheci görüşlerini dile getirdiğini söyledi.

NDR haber yayıncısına göre, siyasi suçları araştıran özel bir birime teslim edilen davada şüphelinin tutuklanıp tutuklanmadığı veya suçlanıp suçlanmadığı şu anda belli değil.

Haber İçin Tıklayınız