Şifremi Unuttum

İsrail Sağlık Bakanlığının Verileri COVID Aşılarının İşe Yaradığını Kanıtlıyor

9 Ağustos 2021

İsrail Sağlık Bakanlığı verilerine göre, aşılanmamış yaşlıların ciddi COVID-19 geçirme olasılığı, aşılı akranlarına göre beş kat daha fazladır.

İsrail Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan verilere göre, tam aşılanmış olanlar da dahil olmak üzere İsrail’deki ciddi vakaların sayısında son zamanlardaki artışa rağmen, COVID-19’a karşı iki doz aşılananların ciddi hastalık geçirme olasılığı önemli ölçüde daha düşük.

8 Ağustos itibariyle bakanlık, 60 yaş üstü aşılanmamış her 100 bin kişide 85.6 ciddi COVID-19 vakası kaydederken, tam olarak aşılanmış kişiler arasında 100 bin kişide 16.3’tür. Aşılanmamış yaşlıların, aşılanmış akranlarına göre ciddi hastalık geçirme olasılığı beş kat daha fazladır.

60 yaşın altındakiler için, aşılanmamışlar arasında ağır hastalık oranı 100 bin kişide 1.4 vakaydı – iki doz aşı alanlar arasında 100 bin kişide 0.5 olan orandan 2.8 kat daha fazladır.

Verilere göre hem aşılı hem de aşısız kişilerde yaşla birlikte şiddetli semptomlar yaşama riski artarken, aşısızlarda çok daha dramatik bir şekilde artıyor.

Haber İçin Tıklayınız