Şifremi Unuttum

ABD’de Bir Firma Salmonella Salgınıyla İlişkili Bazı Karides Ürünlerini Piyasadan Topluyor

26 Haziran 2021

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC)’ne göre, ülke çapında dağıtımı yapılan bazı dondurulmuş karides ürünleriyle bir salmonella salgını arasında bağlantılı bulundu.

FDA’nın İthal Deniz Ürünleri Uyum Programının bir parçası olarak, Avanti Frozen Foods firmasına ait karides ürünlerinden alınan örneklerde Salmonella tespit edildiği CDC tarafından açıklandı.

CDC’ye göre, salgında altı kişi hastalandı ve bunlardan ikisi hastaneye kaldırıldı. Ajans, hastalıkların Nevada ve Arizona’da meydana geldiğini, ancak salgının diğer eyaletleri etkilemiş olabileceğini söylüyor.

FDA, Salmonella’nın ateş, ishal, mide bulantısı, kusma ve karın ağrısına neden olabileceğini söyledi. Organizma, küçük çocuklarda, zayıf veya yaşlı kişilerde ve bağışıklık sistemi zayıf olan diğer kişilerde ciddi ve bazen ölümcül infeksiyonlara neden olabilir.

CDC, semptomların genellikle bakterilere maruz kaldıktan altı saat ile altı gün sonra başladığını, çoğu insanın dört veya yedi gün sonra tedavi görmeden iyileştiğini bildirdi.

Haber İçin Tıklayınız