Şifremi Unuttum

Tokat’ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Şüphesiyle Tedavi Gören Bir Kişi Daha Yaşamını Kaybetti

24 Haziran 2021

Bahar aylarından bu yana devam eden kene ısırmaları sonucu yaşanan ölümleri bir yenisi Tokat’tan eklendi. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören hasta kadın yaşamını yitirdi. Beş kişinin tedavisinin sürdüğü kentte bu sene KKKA şüphesiyle tedavi gören 3 kişi hayatını kaybetti.

Tokat’ta, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören hasta yaşamını yitirdi.

Vücuduna kene yapışan 65 yaşındaki Emine Er, ateş ve halsizlik şikayetiyle Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine başvurdu.

KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi altına alınan Er, beş günlük tedaviye rağmen hayatını kaybetti. Er’in cenazesi gerekli tedbirler alınarak toprağa verildi. Tokat’ta bu sene KKKA şüphesiyle tedavi gören 3 kişi hayatını kaybetti.

BEŞ KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezine nisan ayının sonlarından itibaren KKKA şüphesiyle yaklaşık 100 kişi başvurdu. Bunlardan bazıları ayakta tedavi edilip evine gönderilirken, bazıları da hastanede tedavi altına alındı. TOGÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümünde beş kişinin tedavisi sürüyor.

Haber İçin Tıklayınız