Şifremi Unuttum

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi Kolera Salgınıyla Mücadele Eden Eyaletlere Destek Oluyor

22 Haziran 2021

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi (NCDC), ülke genelinde kolera olgularındaki artışın ardından farklı sektörleri içeren Ulusal Kolera Acil Operasyon Merkezi’ni (EOC) etkinleştirdiğini bildirdi.

Ülkede bu yılın başından bu yana, 112 doğrulanmış olgu ve 289 ölümle birlikte toplam 10 bin 833 şüpheli kolera olgusu bildirildi. Son bir ayda, farklı eyaletlerden artan sayıda kolera olgusu bildirildi. En çok etkilenen eyaletler Plateau, Bauchi, Gombe, Kano, Zamfara, Bayelsa ve Kaduna’dır. Eyaletler arasındaki büyük salgın riski göz önüne alınarak, NCDC tarafından EOC etkinleştirildi. Kolera ve su, sanitasyon ve hijyen arasındaki ilişki nedeniyle EOC, Federal Çevre ve Su Kaynakları Bakanlıkları ile işbirliği içinde yönetilmektedir.

Ulusal EOC, devam eden salgına koordineli, hızlı ve etkili bir yanıt sağlamaları için eyaletlere destek olmaktadır. Bu destek, devlet düzeyinde müdahaleyi güçlendirmek için Ulusal Hızlı Müdahale Ekiplerinin (RRT) konuşlandırılmasını, tıbbi malzemelerin ve laboratuvar malzemelerinin tedarik edilmesini, diğer faaliyetler arasındaki risk iletişiminin arttırılmasını içermektedir.

Haber İçin Tıklayınız