Şifremi Unuttum

Afganistan’da Koronavirus Kontrolden Çıktı: Vaka Sayısı Geçen Aya Göre Yüzde 2 Bin 400 Arttı

17 Haziran 2021

Uluslararası Kızılhaç Komitesi yaptığı açıklamada, Covid-19 salgınının Afganistan’da kontrolden çıktığını, vaka sayısının geçtiğimiz aya göre yüzde 2 bin 400 arttığını açıkladı. Komite, ülkede hastanelerin dolduğunu ve tıbbi kaynakların hızla tükendiğini söyledi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Afganistan’da koronavirus salgınının kontrolden çıktığını ve yapılan her üç testten birinin pozitif çıktığını açıkladı.

Vakaların geçtiğimiz aya kıyasla yüzde 2 bin 400 arttığını belirten Uluslararası Kızılhaç Komitesi, hastanelerin dolduğunu ve tıbbi kaynakların hızla tükendiğini bildirdi.

COVID-19’U KONTROL ALTINA ALMA KRİZİ

Uluslararası Kızılhaç Komitesi tarafından yayınlanan bildiride yazı yayımlayan Afgan Kızılay Derneği Başkan Vekili Nilab Mobarez, “Afganistan, özellikle başkent Kabil’de ve birçok alanda hastane yatakları dolu olduğu için Covid-19’u kontrol altına alma savaşında kriz yaşıyor” diye konuştu.

Ülkedeki derin yoksulluğun yanı sıra artan vaka sayısı Afganistan’da kuvvetli bir baskı oluştururken sağlık yetkilileri, son 24 saat içinde 2 bin 313 yeni koronavirus vakası ve 101 can kaybı bildirdi.

Haber İçin Tıklayınız