Şifremi Unuttum

ABD’nin Connecticut Eyaletinde İki Powassan Virusu İnfeksiyonu Bildirildi

16 Haziran 2021

Connecticut eyaleti sağlık yetkilileri, iki Connecticut sakininin kene kaynaklı bir hastalık olan Powassan virusu (POWV) testlerinin pozitif çıktığını bildirdi. Bunlar 2021 yılında eyalette bildirilen ilk vakalar.

Testi pozitif çıkan 50 ve 79 yaşlarındaki hastalar Nisan ayının üçüncü haftasında hastalandı.

Laboratuvar testleri, POWV için antikorların varlığını doğruladı. Her ikisi de merkezi sinir sistemi hastalığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. İki hasta da hastaneden taburcu edildi ve şu anda tedavileri sürüyor.

Connecticut Halk Sağlığı Departmanı, 2016’dan 2020’ye kadar Connecticut’ta, POWV ile ilişkili 10 hastalık olgusunun ve iki ölümün rapor edildiğini söylüyor.

Hastalık Kontrol Merkezlerine göre, Powassan virusu hastalığı infekte keneler tarafından insanlara yayılan bir virusun neden olduğu nadir, ancak genellikle ciddi bir hastalıktır. Powassan virusu nedeniyle hastalanan insan olgularının sayısı son yıllarda artmıştır. Powassan virusu, beyin (ensefalit) veya beyin ve omurilik çevresindeki zarların (menenjit) infeksiyonuna neden olabilen bir virus grubuna aittir.

Powassan virusu infeksiyonunu önleyecek bir aşı veya tedavi edecek bir ilaç yoktur. Powassan virusu hastalığını önlemenin en etkili yolu kene ısırıklarını önlemektir.

Haber İçin Tıklayınız