Şifremi Unuttum

İngiltere’deki Maymun Çiçeği Olgularına Karşı Çiçek Aşısı Tedarik Edilecek

12 Haziran 2021

Bavarian Nordic şirketi, Cuma günü yaptığı açıklamada, İngiltere’deki Halk Sağlığı (PHE) ve İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA) tarafından Birleşik Krallık’taki yeni maymun çiçeği olgularına yanıt olarak IMVANEX® çiçek aşısını tedarik etmek üzere görevlendirildiğini duyurdu.

Maymun çiçeğiyle ilişkili iki olgu doğrulandı ve Liverpool’daki bir hastaneye kaldırıldı. Olgulardan ilkinin büyük olasılıkla, ailenin hastalığın başlangıcından birkaç gün önce geldiği Afrika’da infekte olduğu, kardeşininse büyük olasılıkla İngiltere topraklarında infekte olduğu düşünülüyor.

IMVANEX (MVA-BN) aşısı, çiçek hastalığına karşı aktif bağışıklama için Avrupa Komisyonu tarafından onaylanmıştır, ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) ve Kanada Sağlık (Health Canada) tarafından da bu bölgelerde maymun çiçeği için onaylanan tek aşıdır. Bavarian Nordic, daha önce 2018’de ve 2019’da, Nijerya’dan birbiriyle ilişkisiz insan olgularının gelmesi ve bir sağlık çalışanının infekte olmasıyla birlikte Birleşik Krallık’ta görülen ilk insan maymun çiçeği olgularında IMVANEX aşısını PHE’ye teslim etmişti.

Haber İçin Tıklayınız