Şifremi Unuttum

Almanya’da Robert Koch Enstitüsü Ülke Genelindeki Yedi Günlük Ortalama İnsidansı 19.3 Olarak Açıkladı

10 Haziran 2021

Almanya’da infeksiyon sayıları hızla gerilerken Başbakan Merkel’den uyarı geldi. Merkel, “Varyantlar endişeye neden oluyor, pandemi henüz geçmedi” dedi. Ülkede dijital aşı sertifikası uygulamasına geçiliyor.

Almanya’da yedi günlük insidans sekiz ay aradan sonra ilk kez 20’nin altına düştü. Hükümetin salgınla mücadelede görevlendirdiği Robert Koch Enstitüsü (RKI) Perşembe sabahı yaptığı açıklamada ülke genelindeki ortalama insidansı 19.3 olarak bildirdi. Son olarak Ekim ayı başlarında bu kadar düşük bir değer kaydedilmişti. Bir hafta önce insidans ülke genelinde 34’ün biraz üzerindeydi. Yerel yönetimlere bağlı sağlık daireleri RKI’ye son 24 saat içerisinde 3 bin 187 yeni korona vakası bildirdi. Bu süre içinde kaydedilen ölüm vakaları ise 94 olarak kayıtlara geçti.

Bu arada Schwerin kenti ile Bavyera eyaletinde bulunan Tirschenreuth bölgesinde sıfır insidans kaydedildi. RKI, söz konusu yerlerde son 7 gün içinde yeni bir korona infeksiyonu vakası kaydedilmediğini bildirdi. Tirschenreuth’da insidans Ocak ayı sonunda 300’ün çok üzerindeydi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel pandemide gelinen noktayı, “Şu anda vaka sayısı açısından son derece sevindirici” sözleriyle nitelendirdi ancak korona salgının ortadan kalkmadığını da vurgulayarak, Hindistan’da ortaya çıkan delta varyantının endişeye neden olduğunu söyledi.

Haber İçin Tıklayınız