Şifremi Unuttum

Öngörülere Göre Almanya’ya Pandemiden Çıkış Yolu Göründü

15 Mayıs 2021

Aşılama oranlarının aynen devam etmesi ve sosyal mesafe kurallarının yürürlükte kalması durumunda, Almanya’da yedi günlük koronavirus infeksiyonu insidansı Haziran ayına kadar 100.000 kişide 50 vakanın altına düşebilir.

Almanya’ya tünelin sonunda ışık görünüyor. Fizik profesörü Dirk Brockmann, ülkenin yedi günlük koronavirus infeksiyonu insidansının Haziran sonunda 100.000 kişide 50 infeksiyona düşebileceğini açıkladı. Almanya’nın ulusal halk sağlığı enstitüsü olan Robert Koch Enstitüsü için salgının ilerleyişini öngörmek üzere matematiksel modeller oluşturan Berlin Humboldt Üniversitesi’nden profesör ve ekibine göre, Almanya’da COVID-19 infeksiyonlarının ve ölümlerinin azalması ulusal aşı uygulaması ve sosyal mesafe kuralları sayesinde gerçekleşti.  Hükümet, salgın yönetiminde Robert Koch Enstitüsü’nün uzmanlığına güveniyor.

Sosyal etkileşimlerdeki ve günlük yaşamdaki kısıtlamalar aynı şekilde devam ederse, yedi günlük insidansın 100.000 kişide 50 olguya veya daha da altına düşmesi bekleniyor. Brockmann, “Öngörülerimiz her zaman her şeyin plana göre gittiği varsayımına dayanmaktadır.” dedi. Örneğin, Almanya’da yeni bir koronavirus varyantı yayılmaya başlarsa veya öngörülemeyen başka olaylar ortaya çıkarsa hesaplamalar güncelliğini yitirecektir.

Haber İçin Tıklayınız