Şifremi Unuttum

Prof. Dr. Serap Yavuz Şimşek, BionTech Aşısında İkinci Dozun 6-8 Hafta Sonra Yapılması Kararını Bilimsel Açıdan Değerlendirdi


30 Nisan 2021

KLİMİK Derneği Genel Sekreteri, Sağlık Bakanlığı Koronavirus Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi, İnfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serap Yavuz Şimşek, BionTech’te ikinci dozun 6-8 hafta sonra yapılması kararının bilimsel dayanaklarını açıkladı. Şimşek, kararın aşıların faz-3 ve gerçek yaşam verilerine dayandığını söyledi.

Prof. Dr. Serap Yavuz Şimşek, COVID-19’a karşı BionTech-Pfizer ortaklığında COVID-19’a karşı geliştirilen mRNA aşısının doz aralığının 6-8 haftaya çıkarılmasının bilimsel dayanaklarını açıkladı. Tüm dünyada aşılara erişimin ciddi bir sorun olduğuna dikkat çeken Şimşek, “Salgının hızla kontrol altına alınabilmesinin yolu sıkı kapanma önlemlerinin alınması ve mümkün olduğunca kısa sürede mümkün olabilen en fazla kişinin aşılanmasıdır. Bu uygulama can kayıplarını ve varyant gelişimini de engelleyecektir” dedi.

İNGİLTERE 12 HAFTA  ARA KOYDU

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Serap Yavuz Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu uygulamanın, uygunluğunu gösterecek bilimsel dayanaklar hem SARS-CoV-2 aşılarının faz-3 çalışmalarında, hem diğer hastalıkların aşı çalışmalarında, hem de SARS-CoV-2 aşılarının gerçek yaşam verilerini içeren çalışmalarda bulunmaktadır” dedi.

Haber İçin Tıklayınız