Şifremi Unuttum

KLİMİK 2021 Kongresi’nin 26-30 Mayıs 2021’de Tamamen Çevrim İçi Olarak Gerçekleştirilmesine Karar Verildi

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği’nin değerli üyeleri,

Türkiye’de COVID-19 salgını ne yazık ki henüz kontrol altına alınamadı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre nüfusa oranlı günlük yeni hasta sayısına göre Avrupa’da birinci sırada, dünyada ilk 5 ülke arasındayız. Bugüne kadar alınan kapanma ve kısıtlama gibi ilaç dışı halk sağlığı önlemlerinin eksikliği ve aşılamanın istenen hızda yürütülememesi sonucunda salgın ve yeni olgular bir süre daha gündemimizde yer alacaktır. İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanlık alanının temsilcisi olan ve salgının her zaman bilimsel gerçeklere göre yönetilmesi gerektiğini savunan derneğimiz, salgının kontrol altında olmadığı, aşılama oranlarının beklenen düzeye ulaşamadığı bir ortamda tedbirlerin kademeli ve dikkatli gevşetilmesi gerektiğinin bilincinde olarak, Mayıs ayı sonunda yüz yüze bir toplantı yapmanın bilimsel açıdan doğru olmayacağını değerlendirmiştir. Kongre düzenleme kurulumuz dün gerçekleştirdiği toplantı sonucunda; kongreye katılacak üyelerimizi ve kongrede görev yapacak ilaç, ulaşım, konaklama ve turizm gibi farklı sektörlerden çalışanları hastalık riskiyle karşı karşıya bırakmamak ve ayrıca bilimsel bilgilerin hayata geçirilmesi konusunda sağlık ortamına ve topluma örnek olmak adına XXI. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Kongresi’nin planlanan tarihte tamamen çevrim içi olacak şekilde gerçekleştirilmesine karar vermiştir.

Kongremizin, dernek olarak hazırlamış olduğumuz çevrim içi toplantı programının sağladığı olanaklar sayesinde en güncel bilgilerin aktarılacağı, deneyimlerin ve üretimlerin paylaşılacağı, geleceğe dair çalışma azim ve coşkusunun tazeleneceği bir çevrim içi bilimsel şölen olarak gerçekleşmesini umuyoruz. Kongrenin programı, saatler çevrim içine uygun olacak şekilde yeniden düzenlendikten sonra en kısa sürede sizlerle paylaşılacaktır.

Ülkemizde salgının seyrini yakından izleyerek Eylül 2021 içinde uygun bir tarihte yüz yüze gerçekleştireceğimiz, zengin bilimsel içeriğe sahip “COVID-19 Kongresi”ni de şimdiden sizlere duyurmak isteriz. Umarız yaz aylarında COVID-19’a karşı yürüteceğimiz başarılı mücadele Eylül ayında bir araya gelmemizi sağlayacaktır.

Hepinizi 26-30 Mayıs’ta çevrim içi düzenlenecek XXI. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Kongresi’ne ve Eylül 2021’de İstanbul’da gerçekleştireceğimiz COVID-19 Kongresi’ne katılmaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla.

Klimik Derneği Yönetim Kurulu

Kongre Ana Sayfası İçin Tıklayınız