Şifremi Unuttum

ABD ve Almanya Çok Yüksek Riskli Kategorisine Aldıkları Türkiye’ye Seyahat Edilmesini Önermiyor


10 Nisan 2021

Son zamanlarda hızla artan COVID-19 olguları nedeniyle, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC)’nin seyahat sağlığı sayfasında Türkiye’nin çok yüksek riskli kategorisinde olduğu bildiriliyor. Türkiye’ye her tür seyahatten kaçınılması tavsiye ediliyor.

CDC’nin sayfasında, ülkemizdeki mevcut durum nedeniyle, tamamen aşılanmış yolcuların bile COVID-19 varyantlarına maruz kalma ve yayma riski altında olabileceği, bu nedenle Türkiye’ye her türlü seyahatten kaçınılması gerektiği bildiriliyor.

Türkiye’ye seyahat etmek zorunda olan kişilere seyahatten önce COVID-19 aşılarını tamamlamaları, maske, mesafe, hijyen kurallarına uymaları ve kalabalıklardan kaçınmaları tavsiye ediliyor.

Euronews gazetesinin dünkü (9 Nisan 2021) haberine göre, artan COVID-19 olguları nedeniyle Almanya Türkiye’yi “yüksek riskli bölge” statüsüne aldı ve seyahat şartlarını ağırlaştırdı.

Statü değişikliğinin ardından Alman vatandaşlarına Türkiye için seyahat uyarısında bulunan Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye gidişte ve Almanya’ya dönüşte şartların da ağırlaştırılacağını açıkladı. Seyahat için yerine getirilmesi gereken şartlar şöyle:

  • Zorunlu olmadıkça turistik amaçlı seyahatler yapılmamalı
  • Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın yayımladığı elektronik form doldurulmalı
  • HES kodu alınmalı
  • Türkiye’ye gidişten en fazla 72 saat önce PCR testi yaptırılmalı
  • Negatif sonuçlu test belgesi seyahat sırasındaki kontrollerde ibraz edilmeli
  • Türkiye’den Almanya’ya dönüşlerde en fazla 48 saat önce PCR testi yaptırılmalı
  • Almanya’ya dönüldüğünde negatif test sonucu alınsa bile karantinaya girilmeli

CDC Seyahat Sağlığı Sayfası İçin Tıklayınız

Euronews Haberi İçin Tıklayınız