Şifremi Unuttum

Bilimsel Toplantılarda “Erilpaneller” ve “Erilkonferanslar” Nasıl Ortadan Kaldırılır


10 Eylül 2019

Nature’da yayımlanan bir analize göre, birçok bilim alanında erkek egemen konferanslardan ve panellerden uzaklaşıldı; ancak eski alışkanlıklara geri dönmek kolaydır.

Nancy Amato, Las Vegas’a gitmek istemedi. 2015 yılında, kendi alanındaki ana etkinliklerden biri olan Uluslararası Robotik ve Otomasyon Konferansı (ICRA) için seçilen yer orası olmuştu. Ancak o ve organizasyona dahil olan diğer kadınlar striptiz kulüpleriyle ünlü şehrin etkinlik için uygun olmadığını düşünüyordu. O yıl tamamen kadınlardan oluşan organizasyon komitesinin ilk başarılarından biri buluşmanın Washington, Seattle’a taşınması oldu.

Komitenin, erkeklerin baskın olduğu buluşma için daha büyük hedefleri vardı. Nancy Amato, “Çoğu zaman insanlar, orada hiç kadın olmadığı için kadın konuşmacı da olmadığını söylerler; biz de” Onlara bir ton kadın göstermek işleri değiştirebilir “diye düşündük,” diyor.

Katılımcıların, etkinliği koordine edenlerin cinsiyetinden çok etkinliğin gündemine odaklanmasını arzulayan Amato ve komitenin geri kalanı, konferansın mümkün olan en iyi örneğini yapmak için yola çıktılar. Daha fazla çeşitliliği ve katılımı teşvik etmek için yeni özellikler geliştirdiler, ki buna doktora öğrencilerine yönelik bir tavsiye forumu ve kariyer fuarı da dahil. 2014 toplantısının %100 erkek kadrosunun aksine, aşağı yukarı eşit sayıda kadın ve erkek konuşmacı davet ettiler. Etkinlik, ayrıca, başvuru ve katılım rekorları kırdı ve tarihinde ilk kez katılımcılara ve sponsorlara yer kalmadı. Nancy Amato, “Genel olarak, her açıdan başarılı oldu” diyor.

Haber İçin Tıklayınız