Şifremi Unuttum

Colorado’da Gıda Kaynaklı Botulizmde Artış


15 Mart 2021

Journal Advocate, Halk Sağlığı ve Çevre Bakanlığı’nın Colorado Departmanı tarafından çarşamba günü yapılan yayına dayanarak Eylül ayından bu yana eyalette tespit edilen doğrulanmış ve şüpheli gıda kaynaklı botulizm olgularının en azından bazılarına uygunsuz konservelemenin neden olduğunu bildirdi.

COVID-19 salgını sırasında market raflarında ve internet mağazalarında konserve ürünlerin tükenmesi, evlerde konserve yapımı ve gıda muhafazasında artışa neden oldu; belki de ilkbahardaki ilk karantina döneminde evlerinin bahçelerini ekip dikenlerin bol hasat yapmasından kaynaklandı.

Journal Advocate, Halk Sağlığı ve Çevre Bakanlığı’nın Colorado Departmanı (CDPHE) tarafından çarşamba günü yapılan yayına dayanarak Eylül ayından bu yana eyalette tespit edilen doğrulanmış ve şüpheli gıda kaynaklı botulizm olgularının en azından bazılarına uygunsuz konservelemenin neden olduğunu bildirdi. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından yapılan testlerle dört olgu doğrulandı, biri hala araştırılıyor ve iki test sonucu halen beklemede.

Bulaşıcı hastalıklar şubesi şef yardımcısı Nicole Comstock “Botulizm insandan insana yayılmadığından halk için herhangi bir risk söz konusu değildir. Bununla birlikte, bu olgular evde yiyecekleri uygun şekilde muhafaza etmenin ve işlemenin ne kadar önemli olduğunun iyi bir hatırlatıcısıdır” dedi.

Haber İçin Tıklayınız