Şifremi Unuttum

Mutasyonlu Koronavirus: Ekstra Önlemler Gündeme Gelebilir


12 Şubat 2021

KLİMİK Derneği genel Sekreteri ve Sağlık Bakanlığı Koronavirus Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek-Yavuz, Türkiye’de ağırlıkla İngiltere varyantının görüldüğüne dikkat çekti. Mutasyona karşı önlemlere daha çok dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Yavuz, “Ekstra başka önlemler de gündemimize gelebilir” dedi.

Prof. Dr. Serap Şimşek-Yavuz, Türkiye’de ağırlıkla İngiltere varyantının görüldüğüne dikkat çekerek “İngiltere’de görülen mutasyon virus yani varyant 1, bulaşma hızı yüksek olduğu için endişe yaratıyor. ABD’de Mart ayına kadar bu varyantın baskın olacağı öngörülüyor. Türkiye’de de en fazla saptanan şu ana kadar bu varyant. O nedenle Türkiye’de de bu varyantın yayıldığını kabul edebiliriz. Mevcut kısıtlamalara devam etmek zorundayız. Buna rağmen bu varyant ülkemizde de baskın hale gelirse, bu önlemleri de artırmamız gerekebilir. Okulların tamamen açılmasını bu nedenle ötelenecek” diye konuştu.

DHA’da yer alan habere göre, Sağlık Bakanlığı Koronavirus Bilim Kurulu Üyesi ve İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek-Yavuz, koronavirus salgınında tüm dünyanın endişeyle izlediği virus mutasyonlarının salgın hastalıklarda beklenen bir durum olduğunu vurgulayarak salgınla mücadelede asıl önemli olanın, uygulanacak tedbirleri bu değişimlere göre adapte etmek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız