Şifremi Unuttum

Türkiye’de COVID-19 Aşılamaları Ne Zaman Başlayacak?


5 Ocak 2021

Türkiye’ye 30 Aralık’ta ulaşan Çin aşılarının Sağlık Bakanlığı laboratuvarlarındaki incelemesi devam ediyor. Analiz çalışmalarına ilişkin ilk görüntüler paylaşıldı. Öte yandan aşılar, Aile Sağlığı Merkezleri ile kamu, özel ve üniversite hastanelerinde oluşturulacak COVID-19 aşı uygulama birimlerince yapılacak. Aşı olacak vatandaşlar bu birimlere MHRS (Merkezi Hastane Randevu Sistemi) üzerinden alacakları randevu ile başvurabilecek.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Çinli Sinovac firmasının geliştirdiği yeni koronavirus (COVID-19) aşısının Türkiye’ye getirilmesinin ardından aynı gün analiz çalışmalarına başlandı.

En az 14 gün sürecek testlerin ardından uygun bulunması halinde aşı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz kurumu (TİTCK) tarafından “acil kullanım onayı” verilerek kullanıma sunulacak.

Aşı önce sağlık çalışanlarına 28 gün arayla iki doz olarak yapılacak.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, uygulanacak olan COVID-19 aşısının, Aile Sağlığı Merkezleri ile kamu, özel ve üniversite hastanelerinde oluşturulacak COVID-19 aşı uygulama birimlerince yapılacağını, aşı olacak vatandaşların ise bu birimlere Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alacakları randevu ile başvuracaklarına ilişkin 81 ilin sağlık müdürlüklerine yazı gönderdi.

Haber İçin Tıklayınız