Şifremi Unuttum

Soğuk Algınlığı Viruslarına Karşı Vücutta Bulunan Antikorlar Çocuklarda SARS-CoV-2’ye Karşı Bir Miktar Koruma Sağlayabilir

8 Kasım 2020

Francis Crick Enstitüsü ve Londra Üniversitesi Akademisi’nden araştırmacılar, soğuk algınlığı koronaviruslarından kaynaklı infeksiyonlar sırasında bağışıklık sistemi tarafından oluşturulan bazı antikorların SARS-CoV-2’yi de hedef alabileceğini ve yeni koronavirusa karşı bir derece koruma sağlayabileceğini keşfettiler.

Bir virus infeksiyonuna yanıt olarak bağışıklık sistemi, onunla savaşmaya yardımcı olacak antikorlar oluşturur. Bu antikorlar infeksiyondan sonra bir süre kanda kalır ve yeniden infeksiyon durumunda virusla tekrar mücadele edebilirler.

Science dergisinde cuma günü yayınlanan bir makaleye göre, bilim insanları virusla infekte olmamalarına rağmen, bazı insanların, özellikle çocukların kanlarında SARS-CoV-2’ye karşı reaktif antikorlar bulunduğunu keşfettiler. Bu antikorların, büyük olasılıkla soğuk algınlığına neden olan ve SARS-CoV-2 ile yapısal benzerlikleri olan diğer koronaviruslara maruz kalmalarının bir sonucu olduğu düşünülüyor.

Haber İçin Tıklayınız