Şifremi Unuttum

Utah’taki Kürk Çiftliklerinde COVID-19 Salgını Nedeniyle Yaklaşık 10.000 Vizon Öldü


11 Ekim 2020

Utah’da yaklaşık 10.000 vizonun COVID-19 nedeniyle öldüğü ve salgından etkilenen dokuz kürk çiftliğinin karantinaya alındığı bildirildi.

Federal Tarım Bakanlığı (USDA), ABD’de vizonlar arasında bilinen ilk COVID-19 olgularının Utah’da tespit edildiğini ve tanıların Ağustos ayı ortasında doğrulandığını açıkladı. Yetkililerin, vizonlara koronavirus bulaştığından, kürk çiftliklerinde çalışan işçilerin pozitif çıkmasının ardından haberdar oldukları aktarılıyor.

İlk kez Nisan ayında, Hollanda’da vizonlara bakıcılarından koronavirus bulaştığı tespit edilmişti. Mayıs ayında, Hollanda hükümeti hasta vizonlar tarafından infekte olan iki insan olgusu tespit edildiğini açıklamıştı.

Avrupa’da, COVID-19’lu kişilerin hayvanları infekte edebileceğini ve bunun tersi bazı olguların tespit edildiğini gösteren araştırmalar bulunuyor. Mayıs ayında tespit edilen, hasta hayvanlardan hastalık bulaşan iki olgu, Çin’de küresel salgının başlamasından bu yana bilinen tek hayvandan insana bulaşma olguları olarak biliniyor.

Utahlı yetkililerse, hayvandan insana bulaşma ihtimalinin düşük olduğunu savunuyor. Şu ana kadar, vizon dahil olmak üzere, hayvanların virusu insanlara aktarmada önemli bir rol oynadığına dair hiçbir kanıt olmadığı  yetkililer tarafından aktarılıyor ve hayvanların SARS-CoV-2’yi insanlara yayma riskinin düşük olduğu kabul ediliyor.

Haber İçin Tıklayınız