Şifremi Unuttum

Türkiye Semptomatik Olguları Açıklıyor


30 Eylül 2020

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Çarşamba günü (30 Eylül 2020), hükümetin günlük pozitif COVID-19 olgularının tamamını değil, yalnızca semptomatik olanların sayısını açıkladığını kabul ederken, olgu sayısının resmi rakamların 19 katı olduğu iddiasını yalanladı.

Türkiye’deki resmi koronavirus olgu sayısı, son birkaç haftadır yükselişe geçtikten sonra son günlerde düşmeye başladı. Politikacılar ve sağlıkçılar, koronavirus olgu sayılarının aslında çok daha fazla olduğunu söyleyerek hükümetin açıkladığı sayılar konusunda şüphelerini dile getirdiler.

Haftalık basın toplantısında Fahrettin Koca, semptomatik olanlar olarak tanımladığı günlük yeni COVID-19 “hasta” sayısının, semptom göstermeyenleri içeren yeni “olgu” sayısından daha önemli olduğunu söyledi.

“Tüm vakalar hasta değildir, çünkü testleri pozitif çıksa da hiçbir belirti göstermeyenler vardır. Bunlar büyük çoğunluğu oluşturmaktadır.” dedi.

Sağlık Bakanlığı Temmuz ayında günlük olarak paylaştığı verilerdeki ifadeleri değiştirdi. 29 Temmuz itibariyle, veriler günlük yeni “hasta” sayısını gösterirken, ondan önce günlük yeni “vaka” sayısını gösteriyordu.

Haber İçin Tıklayınız