Şifremi Unuttum

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TTB Başkanı Sinan Adıyaman ve TTB Koronavirus İzleme Kurulu Üyesi Özlem Kurt Azap Bir Araya Geldiler

3 Eylül 2020

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türk Tabipleri Birliği (TBB) Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman ve TTB Koronavirus İzleme Komitesi ve Klimik Derneği Üyesi Özlem Kurt Azap 3 Eylül 2020 saat 18:30’da Sağlık Bakanlığı’nda bir araya geldi. Yaklaşık iki buçuk saat süren görüşmenin ardından Prof. Dr. Sinan Adıyaman ve  Prof. Dr. Özlem Kurt Azap, bakanlık binasının önünde basın mensuplarına açıklama yaptı.

“Virusun hızla yayıldığı ve salgının kontrolünün elden kaçırıldığı hakkındaki fikirlerimizi ilettik”

Adıyaman, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile salgının seyri hakkında kapsamlı bir değerlendirme yaptıklarını belirterek “Virusun hızlı bir şekilde yayıldığı ve salgının kontrolünün elden kaçırıldığı konusunda fikirlerimizi ilettik. Kendisine sağlık çalışanlarının da sorunlar yaşadığını söylemek için buradaydık” dedi.

“Bize gelen sayılarla bakanlığın açıkladığı sayılar tamamen farklı”

TTB Başkanı Adıyaman, kendilerine gelen sayılarla Sağlık Bakanlığı tarafından her akşam açıklanan veriler arasındaki büyük farkın da görüşmede ele alındığını belirterek, “Verilerin güvenilirliği ile ilgili bir konuşma oldu. Bize gelen sayıların tamamen farklı olduğunu söyledik. Bakan kendine göre birtakım açıklamalarda bulundu. Ama biz bu rakamlardan daha fazla bilgi geldiğini ve rakamların inandırıcı olmadığını düşündüğümüzü, Ankara valisi, Erzurum valisi, Malatya valisi gibi bürokratların yanı sıra, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarının yaptıkları açıklamalardan da bu sonuca ulaştığımızı söyledik” diye konuştu.

“Tabip odası başkanları açıklamalarından dolayı baskı görüyor”

Adıyaman, aynı zamanda tabip odası başkanlarının yaptıkları açıklamalardan dolayı baskı gördüğünü belirterek şunları söyledi: “Tabip odası başkanlarımız konuşmalarından dolayı baskı görüyor, savcılar çağırıp ifade alıyorlar. Sayın Fahrettin Koca bundan haberi olmadığını söyledi. Biz de bunları takip edeceğimizi kendisine ilettik.”

Haber İçin Tıklayınız