Şifremi Unuttum

Çin’de Yeniden Ortaya Çıkan Bunyavirus Yedi Kişinin Ölümüne Neden Oldu

5 Ağustos 2020

Çin’de ortaya çıkan son derece patojenik, kene kaynaklı yeni bunyavirusun, 60’tan fazla kişinin hastaneye kaldırılmasına ve yedi kişinin yaşamını yitirmesine neden olduğu bildirildi.

Habere göre, Çin’in Jiangsu eyaletinde 65 yaşında bir çay çiftçisinin kısa bir süre önce yüksek ateş ve sürekli öksürük yakınmaları başladı. Jiangsu Halk Hastanesine gönderildikten sonra, Huaiyangshan banyangvirusunun neden olduğu ve kan trombositlerinde bir düşüş ile karakterize olan “trombositopeni sendromlu yüksek ateş” (SFTS)  teşhisi kondu.

Hastane, kadının bu yıl başvuran 37. SFTS hastası olduğunu açıkladı. Bu arada en çok etkilenen Anhui eyaletinin yanısıra Çin’in başka eyaletleri de benzer vakalar bildirdiler.

İlk olarak Çin’de 2010 yılında keşfedilen yeni bunyavirus, insandan insana bulaşabilir ve Tayvan Hastalık Kontrol Merkezi’ne göre ölüm oranı %10’dur. Hastalığın kuluçka süresinin 7-14 gün olduğu ve yaygın semptomları arasında ateş, halsizlik, bulantı, karın ağrısı ve iştahsızlığın bulunduğu aktarılıyor.

Haber İçin Tıklayınız