Şifremi Unuttum

ABD’de Gizemli Çocuk Hastalığı AFM Uyarısı: İki Yılda Bir Zirve Yapıyor

5 Ağustos 2020

Amerika Birleşik Devletleri’nde tıp dünyası, çocuk felci benzeri gizemli bir hastalığa çare bulmaya çalışıyor. Sağlık yetkilileri çoğunlukla çocukları etkileyen ve iki yılda bir şekilde geri dönen nadir bir nörolojik hastalığın büyük olasılıkla alevleneceği konusunda uyarıda bulundu.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), “2020’nin akut flasid miyelit (AFM) vakaları için bir başka zirve yılı olacağını” duyurdu.

AFM’nin semptomları arasında ateş ve solunum yetmezliği de bulunuyor. Hastaların yaklaşık dörtte biri nefes almak için mekanik ventilasyona ihtiyaç duyuyor.

“COVID-19 salgınına rağmen hastaneye gidin”

CDC, muhtemelen bir virusun neden olduğu hastalığın kalıcı felç ve solunum yetmezliği nedeniyle hayatı tehdit eden komplikasyonlara yol açabileceğini kaydetti.

Ebeveynlere, semptomları göstermeleri durumunda COVID-19 salgına rağmen çocuklarını hastaneye yatırmaktan çekinmemeleri çağrısı yapılıyor.

Akut flasid miyelit adı verilen ve özellikle omuriliğin gri madde denilen bölgesini etkileyen hastalık çocuklarda ani kol veya bacak güçsüzlüğüne yol açıyor.

Haber İçin Tıklayınız