Şifremi Unuttum

Lancet Editörü: İngiltere’nin Koronavirusla Mücadelesi, Bir Kuşağın Bilim Politikasındaki En Büyük Başarısızlık Oldu

14 Haziran 2020

Observer gazetesine konuşan Lancet tıp dergisi editörü Richard Horton, İngiltere’nin koronavirusla mücadelesinin bir kuşağın bilim politikasındaki en büyük başarısızlık olduğunu söyledi.

Saygın tıp dergisi Lancet’in editörü Richard Horton, “İngiltere’nin koronavirusla mücadelesi bir kuşağın bilim politikasındaki en büyük başarısızlıktır” dedi.

Observer gazetesine konuşan Horton, İngiltere’nin Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Kurulu’nun (Sage) da “halkını yüz üstü bırakan bir hükümetin halkla ilişkiler kanadı” gibi davrandığını söyledi.

Horton, İngiltere’nin koronavirusla mücadelesinde belirleyici olan kurumları da Dünya Sağlık Örgütü’nün Şubat ayındaki tavsiyelerini uygulamamakla eleştirdi.

İngiltere’nin COVID-19’la mücadelesinin “yavaş, kayıtsız, hazırlıksız” olduğunu söyleyen Horton, İngiltere’deki sistemi “siyaset-bilim suç ortaklığında yaltakçı bir sistem” olarak tanımladı.

Horton, bu süreçte Lancet dergisi için kaleme aldığı makaleleri de ‘COVID-19 Felaketi: Ne yanlış gitti ve yeniden yaşanmaması için ne yapmak lazım’ adlı bir kitapta topladı.

Observer’a konuşan Horton, İngiliz hükümetinin bilim danışmanları Patrick Vallance ve Christ Whitty için “Bireysel olarak iyi insanlar, ben bireyleri eleştirmiyorum ama sistem tamamen feci bir başarısızlıktı” dedi.

Haberin Devamı İçin Tıklayınız