Şifremi Unuttum

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin Kuzeybatısında Yeni Bir Ebola Salgını Tespit Edildi

1 Haziran 2020

Kongo Demokratik Cumhuriyeti (KDC) hükümeti, Ekvator eyaletindeki Mbandaka şehri Wangata sağlık bölgesinde yeni bir Ebola salgınının ortaya çıktığını duyurdu.

1 Haziran Pazartesi günü yapılan duyuru, KDC’nin doğusunda yer alan uzun, zor ve karmaşık bir Ebola salgını son aşamasındayken geldi. Ülke aynı zamanda COVID-19 ve dünyanın en büyük kızamık salgınıyla da mücadele ediyor.

Sağlık Bakanlığı’ndan alınan ilk bilgiye göre, Wangata’da bugüne kadar dört kişinin öldüğü ve iki kişinin ise tedavi görmekte olduğu toplam altı Ebola olgusunun tespit edildi. Bu altı olgunun üçünün laboratuvar testi ile doğrulandığı bildirildi. Tarama faaliyetleri arttıkça daha fazla hasta tespit edileceği öngörülüyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Bu, COVID-19’un insanların karşı karşıya olduğu tek sağlık tehdidi olmadığının hatırlatıcısı” dedi. “Dikkatimizin büyük kısmı pandemide olmasına rağmen, DSÖ sağlıkla ilgili diğer acil durumları izlemeye ve yanıt vermeye devam ediyor.”

Bu, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde virusun ülkede ilk tespit edildiği tarih olan 1976’dan beri görülen 11. ebola salgınıdır. Mbandaka şehri ve çevresinde, KDC’nin Mayıs 2018-Temmuz 2018 arasında meydana gelen 9. Ebola salgını görülmüştü.

Haber İçin Tıklayınız