Şifremi Unuttum

Prof. Dr. Murat Dilmener’i Yitirdik. Üzüntümüz Çok Büyük!


TÜRK KLİNİK MİKROBİYOLOJİ VE İNFEKSİYON HASTALIKLARI DERNEĞİ’NDEN DUYURU

Derneğimizin kurucu üyelerinden İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Dilmener’i bu sabah COVID-19’dan kaybettik. Üzüntümüz çok büyük.

Prof. Dr. Murat Dilmener, İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda genç bir uzmanken, 15 Ocak 1983’te kurucu kadrosuna katıldığı ve 11 Ocak 1999’da ayrıldığı İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda bu süre içinde yetişen 12 İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı’nın da hocalığını yapmıştır  [Dr. Halit Özsüt, Dr. Rahim Shirazi, Dr. Osman Ertör, Dr. Metin Punar, Dr. Serdar Uzel, Dr. M. Servet Alan, Dr. Sıla Çetin (Akhan), Dr. Dilek İnce, Dr. Müge Türkyılmaz, Dr. Ersen Hakkı Cemil (Hürmüzlü), Dr. Şahide Sedgi ve Dr. A. Atahan Çağatay].

Prof. Dr. Murat Dilmener’in Başkanlığını da sekiz yıl (25 Şubat 1991-23 Kasım 1998) boyunca üstlendiği İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalında halen görevli olan üç öğretim üyesi (Haluk Eraksoy, Halit Özsüt ve A. Atahan Çağatay) onun öğrencileridir.

Prof. Dr. Murat Dilmener, 11 Ocak 1999’da Genel Dahiliye Bilim Dalı’na geri döndükten sonra İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı’yken 10 Ekim 2008’de yaş haddinden emekli olmuştu.

Derneğimizin 5. Dönem (1995-1997) Denetleme Kurulu Üyesi olarak da görev yapmıştı.

Ailesine, sevenlerine, öğrencilerine ve çalışma arkadaşlarına camiamız adına başsağlığı diliyoruz.

Saygılarımızla.

Klimik Derneği Yönetim Kurulu