Şifremi Unuttum

Prof. Dr. Ergönül Koronavirus Konusunda Uyardı: “Korkmadan Mücadele Edilmeli, Kaybedecek Zaman Yok”

22 Mart 2020

Prof. Dr. Ergönül, “Bilimin ışığında sağlık çalışanlarının fedakâr çabası, bakanlığın koordinasyonu, uzmanlık dernekleri, Türk Tabipleri Birliği desteği ve vatandaşın uyumuyla mücadele edeceğiz” dedi.

Avrupa İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Derneği (ESCMID) ve Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Önder Ergönül, Türkiye’deki vaka sayılarındaki artışın kayıtlarını tutabilen Batı Avrupa ülkeleri ile benzer olduğunu belirterek “Bu rakamlar daha da artabilir, şaşırmamak gerek, panik olacak veya korkulacak durum yok. Panik olmadan bilimin ışığında sağlık çalışanlarının büyük fedakâr çabası, en kritik yerde olan Sağlık bakanlığı koordinasyonu, uzmanlık dernekleri ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) desteği ile vatandaşın uyumu ile salgınla mücadele edeceğiz. Başka çaremiz yok. Sağlam duralım ve sakince çalışalım. Bu savaşı kazanacağız” dedi. Önümüzdeki günlerin önemli olduğunu, ülkemizdeki COVID-19 vaka sayılarının 100-200-400 şeklinde arttığını anımsatan Ergönül, “Hızlı bir artış var, katlanarak gidiyor. Fransa, İspanya, Almanya gibi Avrupa’da olgu sayıları artıyorken etkilenmemek mümkün değil. Biz de bu şekilde benzer bir tablo sunacağız gibi. Dünyanın tüm ülkeleri etkileniyor.” dedi.

Bilinç Önleyecek

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK)’nden Prof. Dr. Özlem Kurt Azap, koronavirus vakalarının önümüzdeki günlerde daha da artabileceğini belirterek “Salgını bundan sonra ilaç veya aşı önlemeyecek, hatta hastaneler bile önlemeyecek, bundan sonra salgını toplumdaki bilinç önleyecek, geçişi azaltmak önleyecek. İnsanlar üzerine düşeni yapmalı.” dedi.

Haber İçin Tıklayınız