Şifremi Unuttum

Dünya Sağlık Örgütü’nün Koronavirus Salgını ile İlgili Düzenlediği Toplantıya Tüm Dünyadan Araştırmacılar Katıldı


13 Şubat 2020

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 11-12 Şubat tarihlerinde Cenevre’de koronavirus salgını ile ilgili son gelişmeleri değerlendirmek ve bilgi eksikliklerini giderebilmek için yapılması gereken bilimsel çalışmaları belirlemek amacıyla tüm dünyadan araştırmacıların katıldığı bir toplantı düzenledi.

İki gün süren toplantıda salgınla ilgili 9 ana başlıkta oluşturulan çalışma grupları acil olarak cevaplanması gereken soruları ve bu soruları yanıtlamak için yapılması gereken bilimsel araştırmaları belirlediler.

GloPID-R (Enfeksiyon Hastalıklarına Hazırlık için Küresel Araştırma İşbirliği) inisiyatifinin katkısıyla gerçekleşen toplantıya Türkiye’den Sağlık Bakanlığı bilim danışma kurulu üyeleri Prof. Dr. Ateş Kara ve Prof. Dr. Alpay Azap katıldılar.

Toplantının ikinci günü öğleden sonra araştırmalara bağışta bulunacak kuruluşlarının yetkilileri araştırmalar için yapacakları bağışları açıkladılar. Toplantı sonucunda hastalığın bulaşının engellenmesine ve tedavisine yönelik araştırmalara öncelik verilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Ayrıntılı Bilgi İçin Tıklayınız