Şifremi Unuttum

Hong Kong’da Bir Bina Tuvalet Borularından Koronavirus Yayılması Endişesiyle Kısmen Tahliye Edildi

Sağlık yetkilileri, Hong Kong’un kuzeybatısındaki Tsing Yi adasında bulunan Hong Mei House adlı yüksek bir apartmanın farklı katlarında yaşayan iki kişinin koronavirus ile infekte olduğunu bildirdi. Aynı binada yaşayan 62 yaşında bir kadına koronavirus tanısı konmasından yaklaşık bir buçuk hafta sonra 75 yaşındaki bir adam da infekte oldu.

O günden beri üç vaka daha Hong Mei House ile ilişkilendirildi. Aynı kadının oğlu, gelini ve babasına da koronavirus tanısı kondu. Anne, oğlu ve gelininin aynı daireyi paylaştıkları bildirildi.

İlk iki vaka, virusun binadaki borular yoluyla yayılmış olması ihtimali sağlık görevlilerini alarma geçirdi. Çünkü bu durum nüfus yoğunluğu yüksek olan Hong Kong’da yüzlerce insanın kendi evlerinin sözde güvenliğinde infekte olmasına yol açabilir.

Hong Mei House’daki, ilk iki koronavirus hastası 10 kat ayrı dairelerde ama aynı dikey blokta yaşıyordu. Sağlık otoriteleri, tuvalet boruları bağlantılı olduğu için bloktaki 30 dairenin sakinlerini tahliye etti.

Virusun borulardan yayılma olasılığı, 2003’teki SARS salgınını hatırlattı. SARS salgını sırasında, Amoy Gardens toplu konutlarında, arızalı sıhhi tesisat nedeniyle 300’den fazla kişi infekte olmuş ve 42 kişi hayatını kaybetmişti.

Yeni koronavirusun bu yolla bulaşıp bulaşmadığı bilim insanları tarafından araştırılırken, binanın sadece önlem olarak boşaltıldığı söyleniyor.

Haber İçin Tıklayınız