Şifremi Unuttum

Zonguldak’ta Clostridium botulinum Bakterisi Nedeniyle Zehirlenen Çiftin Doktorundan Açıklama


2 Aralık 2019

Nadir görülen bir bakteri olan Clostridium botulinum nedeniyle zehirlendikleri belirlenen ve yoğun bakımda tedavileri devam eden çiftin doktoru, ”Ayağa kalkmaları 6 ay da 1 yıl da sürebilir” dedi.

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, yedikleri gıdadaki C. botulinum bakterisi nedeniyle zehirlenen çiftin tedavileri devam ediyor.

Kayıkçılar köyünde oturan Ramazan (54) ve eşi Zuhriye Yıldız’ın (53), 25 Kasım’da basınç ve sıcağa dayanıklı bir mikroorganizma olan C. botulinum bakterisi nedeniyle zehirlenmesi sonucu kaldırıldıkları Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde tedavileri sürüyor.

Merkezin Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Özcan Pişkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastane yönetiminin iki hastayı da iyileştirmek için büyük özveriyle çalıştığını söyledi.

Pişkin, “Şu an verdiğimiz komutlara tepki veriyorlar ve bilinçleri açık. Tüm fonksiyonları felç durumda. Yakın takip ve tedavileri devam ediyor. Tedavileri uzun bir süre devam edecek. Hayati tehlikeyi atlatabilirlerse ayağa kalkmaları 6 ay da 1 yıl da sürebilir. Bunu zaman gösterecek.” ifadelerini kullandı.

Haber İçin Tıklayınız