Şifremi Unuttum

Ebola Aşısı Avrupa’da Onaylandı

11 Kasım 2019

Yirmi yıldan uzun süren araştırmalardan sonra, dünyanın nihayet onaylı bir Ebola aşısı var. Avrupa Komisyonunun aşıya pazarlama izni vermesinin ölümcül bir hastalığa karşı mücadelede dönüm noktası olduğu düşünülüyor.

Merck firmasının Ervebo olarak bilinen aşısına, Avrupa İlaç Ajansı’nın lisanslanmasını tavsiye etmesinin ardından, Avrupa Komisyonu tarafından bir aydan kısa bir sürede pazarlama izni verildi. Aşının şu anda Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde “insani amaçlı ilaca erken erişim programı” dahilinde veya klinik deneye benzer bir araştırma protokolü altında kullanıldığı belirtiliyor.

Merck’in başkanı ve icra kurulu başkanı Ken Frazier, Avrupa Komisyonunun aşıya pazarlama yetkisi vermesinin tüm dünyanın gurur duyması gereken eşsiz bir işbirliğinin sonucu olduğunu ve aşının ruhsatlandırılması için ABD Gıda ve İlaç İdaresi ve bazı Afrika ülkelerindeki düzenleyici kurumlarla birlikte çalışacağını açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü Genel Müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus şimdi aşıya hızlı bir şekilde ön yeterlilik verileceğini açıkladı.

Haber İçin Tıklayınız