Şifremi Unuttum

İran’da Geçen Yıl 16 Binden Fazla Bruselloz Tanısı Konuldu

İran’da Geçen Yıl 16 Binden Fazla Bruselloz Tanısı Konuldu

26 Temmuz 2019

İran Sağlık Bakanlığında zoonotik hastalıklar bölümünün başkanı Behzad Amiri, İran takvimine göre geçen yıl (Mart 2018-Mart 2019) 16.000’den fazla bruselloz tanısı konulduğunu bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre bruselloz, başta sığır, domuz, keçi, koyun ve köpekleri infekte eden çeşitli Brucella türlerinin neden olduğu bakteriyel bir hastalıktır. İnsanlar hastalığı genellikle infekte hayvanlara doğrudan temas ederek, bulaşık hayvan ürünlerini tüketerek veya havadaki ajanları soluyarak alırlar.

Muş’ta Bruselloz Korkusu

30 Temmuz 2019

Son zamanlarda Muş’a bağlı Kırköy’de 15 kişiye bruselloz tanısı konulması vatandaşları korkuttu. İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu 2019 yılı içerisinde il genelinde 119 bruselloz vakasının hastanede tedavi edildiğini açıkladı.

Hayvansal ürünlerle bulaşan hastalıkla ilgili halkı bilgilendirdiklerini ifade eden Türkoğlu, yazılı açıklamada şunları bildirdi: “Bruselloz; sığır, koyun ve keçi gibi hayvanlardan ve ürünlerinden (süt, peynir vb.) insanlara bulaşan zoonotik bir hastalıktır. Halk arasında mal hastalığı, koyun hastalığı, peynir hastalığı gibi isimlerle de bilinmektedir. Tedavide uzun süreli antibiyotik tedavisi gerektirebilir. Kombine antibiyotik tedavileri önerilebilir.”

İran Haberi İçin [Tıklayınız].

Muş Haberi İçin [Tıklayınız].