Şifremi Unuttum

Sağlık Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri ve Etik Yaz Okulu’na Katılan Üyelerimizin Görüşlerini Aldık

Sağlık Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri ve Etik Yaz Okulu’na Katılan Üyelerimizin Görüşlerini Aldık

Koç Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi’nin işbirliğinde her yaz İstanbul’da düzenlenmekte olan Sağlık Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri ve Etik Yaz Okulu’nun 10.su 17-28 Haziran 2019’da gerçekleştirildi. Derneğimiz, Yaz Okulu’na katılmak isteyen 40 yaş altındaki belirli sayıda genç üyemize katılım ve konaklama bursu verdi. Bursa hak kazanıp, Yaz Okulu’na katılan üyelerimizden görüşlerini bizimle paylaşmalarını rica ettik.

Dr. Çiğdem Erol-Çatalyürekli: Yaz okulu benim için her açıdan çok faydalı oldu. Hem eğitimciler hem katılımcılar son derece sıcak ve samimiydi. İçerik olarak da, özellikle benim için, çok verimli geçtiğini söylemeliyim. Hem yaz okulu organizasyonuna hem de katılımımı kolaylaştıran KLİMİK derneğine çok teşekkür ediyorum. İkinci haftaya da katılabilmeyi çok isterdim.

Dr. Umran Şumeysa Ertürk: İnfeksiyon Hastalıkları uzmanıyım ve 10. Sağlık Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri ve Etik Yaz Okulu’nun A seviyesine katıldım. Araştırma yöntemleri hakkında bilgi edinmek için harika bir fırsattı. Hazırlık aşamasından yayına kadar her aşamada, araştırma becerilerimi geliştirdim ve profesyonel danışmanlık aldım. Organizasyon komitesi çok misafirperverdi. Ayrıca, grup çalışması yapılan oturumlar dersi daha keyifli ve eğitici hale getirdi. Her genç araştırmacı, uzmanlıklarına bakmaksızın bu bilimsel ve eğlenceli kursa katılmalıdır.

Dr. Aysima Biltekin: Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak çalışmakta olup üçüncü yılımı tamamlamak üzereyim. Koç Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi işbirliğinde bu yıl onuncusu düzenlenen ‘Sağlık Bilimlerinde Araştırma Yöntemleri ve Etik Yaz Okulu’na katılma şansı yakaladım. Öncelikle bu kursa katılmama büyük katkısı bulunan KLİMİK Derneği’ne teşekkür etmek isterim. Bir araştırma görevlisi olarak, ‘Bilimsel makale nasıl okunmalı ve yazılmalıdır? Özellikle yazım süreci esnasında dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir?’ gibi eğitim sürecim boyunca merak ettiğim sorulara bu kursta tatmin edici cevaplar buldum. Özellikle daha önce hiç kullanma imkanı bulamadığım STATA adlı istatistik programı ile ilgili de temel düzeyde yararlı bilgiler edindim. Kursun kesinlikle faydalı olduğunu düşünmekle birlikte, katılmak isteyenlerin tereddüt etmeden katılmalarını öneririm.