Şifremi Unuttum

New York, Kızamık Salgınının Ardından, Dini Gerekçelerle Aşıdan Muaf Olma Uygulamasını Kaldırdı

New York, Kızamık Salgınının Ardından, Dini Gerekçelerle Aşıdan Muaf Olma Uygulamasını Kaldırdı

15 Haziran 2019

ABD’nin New York eyaletinde, kızamık salgınının ardından çocukların aşılardan dini gerekçelerle muaf tutulmasını engelleyen yasa tasarısı kabul edildi. Aşı karşıtları karara tepki gösterdi.

ABD’nin New York eyaletinde, kızamık salgınının ardından çocukların aşılardan dini gerekçelerle muaf tutulmasını engelleyen yasa tasarısı kabul edildi.

Perşembe geçesi geçen yasa nedeniyle hükümet binası aşı karşıtlarının protestolarına sahne oldu.

New York’taki salgının çoğunun Ortodoks Yahudi topluluklarında görüldüğü belirtiliyor.

2019’da 1000’den fazla Amerikan vatandaşına kızamık teşhisi kondu. Sağlık yetkilileri hastalığın yeniden ortaya çıktığını söylüyorlar.

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) geçen ay, 2000 yılında kızamığı ülkeden bertaraf eden ABD’nin bu statüsünü kaybedebileceği uyarısında bulundu.

Ülkede salgın hastalık son 27 yılda ilk kez bu kadar fazla görülüyor.

New York’taki bu yeni yasa, ailelerin dini gerekçelerle çocuklarının okula gidebilmeleri için gerekli olan aşılardan muaf tutulması uygulamasını kaldırıyor.

Yasayı öneren Demokrat Jeffrey Dinowitz, “Tevrat’ta, İncil’de, Kuran’da ya da herhangi başka bir yerde aşı olmamanın söylendiğini görmedim” dedi.

New York Senatörü Brad Hoylman da, “Bilimi aşılarla ilgili yanlış bilgilendirmenin önüne koyuyoruz ve aşı yapılmayan çocukların ve yetişkinlerin, hamile kadınların ve doğmamış bebeklerin, ki bu onların suçu değil, hakları için harekete geçiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı İçin [Tıklayınız]