Şifremi Unuttum

Afyonkarahisar’da Ulusal Viral Hepatit Simpozyumu

Afyonkarahisar’da Ulusal Viral Hepatit Simpozyumu

15 Haziran 2019

Afyonkarahisar’da Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (Klimik) tarafından 11’inci Ulusal Viral Hepatit Simpozyumu düzenlendi.

Simpozyumda düzenlenen basın toplantısında konuşan Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Çalışma Grup Başkanı Prof. Dr. Neşe Demirtürk, Viral Hepatit Simpozyumlarının 11’incisini Afyonkarahisar’da düzenlediklerini söyledi.
3 gün boyunca hepatitleri Afyonkarahisar’da tartışacaklarını belirten Demirtürk, “3 gün boyunca viral hepatitlerle ilgili tanı ve tedavi konusundaki gelişmeler bu hastalıklardan nasıl korunuruz hastalarımıza nasıl ulaşıp tedavilerini gerçekleştirebiliriz bu konularla ilgili meslektaşlarımızı bilgilendirmek, deneyimlerimizi arttırmak için toplandık” ifadelerini kullandı.

Toplumumuzun Yaklaşık Yüzde 7’si Hepatit B Taşıyıcısı
Türkiye’de kronik hepatit B hastalığının kronik Hepatit C’ye göre çok daha fazla görüldüğüne dikkat çeken Demirtürk, “Tüm toplumumuzun yaklaşık yüzde 7’si hepatit B taşıyıcısı. 750 bin civarında da kronik hepatit C hastamız var. Kronik hepatit C günümüzde tam olarak tedavi edilebilen bir infeksiyondur. Bu hastalıkta yüzde 100 kür sağlayabiliyoruz. Hepatit B’de ise aşıyla korunma şansımız var. Özellikle risk gruplarını aşılayarak, hastaları da tedavi ederek hepatit B’nin önüne geçmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Haber İçin [Tıklayınız]