Şifremi Unuttum

İsveç’te Leishmaniasis Vakaları Arttı

İsveç’te Leishmaniasis Vakaları Arttı

Lund Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre İsveç’te, çoğunlukla tropikal ve alt tropikal bölgelerde ve Akdeniz çevresindeki ülkelerde bulunan kum sineklerinin taşıdığı bir parazit olan Leishmania’nın neden olduğu, özellikle kutanöz formdaki vakaların sayısı İsveç’te arttı.

Helsingborg hastanesinde infeksiyon doktoru olan ve Lund Üniversitesi’ndeki tez çalışmasında 20 yıldan fazladır hastalığın İsveç’teki varlığını  araştıran Sara Karlsson Söbirk’e göre, İsveç’te hala çok nadir görülen bir hastalıktır, ancak son on yılda vakaların sayısı iki kattan fazla artmıştır.

Habere göre, Halk Sağlığı Kurumu ile işbirliği içinde 1993-2016 yılları arasındaki vaka sayısına bakıldı ve 2016’da vaka sayısının 35 kişi ile zirveye ulaştığı görüldü. Hastaların çoğunluğu Suriye ve Afganistanlı’ydı; bunun  bir yıl önceki mülteci dalgasının doğrudan bir sonucu olduğu düşünülüyor.

Gelecekte İsveç’te daha fazla vaka görülmesinin beklendiği bildirilirken, sağlık sistemi tarafından özellikle hangi hasta gruplarına dikkat edileceğinin bilinmesinin yararlı olacağı düşünülüyor.

Haber İçin [Tıklayınız]