Şifremi Unuttum

ABD’de Kızamık Vakaları Rekor Seviyeye Tırmanıyor

ABD’de Kızamık Vakaları Rekor Seviyeye Tırmanıyor

9 Nisan 2019

ABD’de 2019 yılının başından bugüne kadar 465 kızamık infeksiyonunun bildirildiği ve bu sayının ülkede kızamık vakalarının tekrar görülmeye başlamasından beri  kaydedilen en yüksek rakamlara yaklaştığı açıklandı.

Geçen hafta (4 Nisan) itibariyle, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’ne (CDC) 465 kızamık vakası bildirildi; sadece son birkaç günde ise 78 vaka daha eklendi.

Bu yıl ilk birkaç ayda kaydedilen rakamların, 2014’ün tamamında rapor edilen 667 kızamık vakasından sadece iki yüz vaka eksik olduğu belirtiliyor. Bu sayı, 2000 yılında ABD resmi sağlık yetkililerinin kızamıktan kurtulduklarını açıklamalarından bu yana kaydedilen en yüksek infeksiyon sayısı. Teşhis edilen infeksiyon oranı günde 4.84. Bazı kaynaklara göre, yayılma bu hızla devam ederse, bu yılki vaka sayısının Haziran ayına kadar 2014 yılının rekorunu aşması bekleniyor. Kızamık vakalarının çoğu New York’ta, özellikle kızamık virusuna karşı aşılanmamış çocuklar arasında görülüyor. Hükümet yetkilileri aşılanmamış çocukların devlet okullarına devam etmelerini yasaklayarak hastalığın yayılmasını önlemeye çalışmıştı.

Haber İçin [Tıklayınız]