Şifremi Unuttum

Maya Mantarı Sanıldığından Daha Tehlikeli Olabilir

Maya Mantarı Sanıldığından Daha Tehlikeli Olabilir

8 Nisan 2019

İnsanların bağışıklık sistemini zayıflatan ‘candida auris’ infeksiyonunun bilinenden çok daha tehlikeli olabileceği uyarısı yapıldı.

Son 5 yılda dünyada hızla yayıldığı bildirilen candida mantar infeksiyonunun fazla antibiyotik kullanımı nedeniyle insan vücudunda direnç kazandığı ve infeksiyonun yol açtığı ölümcül vakalarda artış olduğu kaydedildi.
New York Times gazetesindeki habere göre, infeksiyona yol açan mantar ABD’nin New York, New Jersey ve Illinois eyaletlerindeki Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından ‘önemli tehdit’ kategorisinde listelendi.

EN FAZLA O KİŞİLERDE GÖRÜLÜYOR
DHA’nın haberine göre; haberde sağlık uzmanlarının gereğinden fazla antibiyotik kullanımının, ilaçların etkisini azalttığı ve insan vücudunun bakteriyel infeksiyonlara karşı daha dirençsiz olduğu konusunda uyarıda bulunuldu.
Bir çeşit maya mantarı olan ‘candida auris’ mantarının, yenidoğanlarda, yaşlılarda, sigara içenlerde, şeker hastalarında ve bağışıklık sistemi bozukluğu olan kişilerde daha fazla görülebileceği ifade edildi.
İngiltere’deki Imperial College’den Matthew Fisher, gazeteye yaptığı açıklamada, bu infeksiyona yakalanan hastaları mantar önleyici ilaçlarla tedavi etmek zorunda olduklarını söyledi.

Haberin Devamı İçin [Tıklayınız]