Şifremi Unuttum

Havaalanındaki En Pis Yer Tuvalet Değil

Havaalanındaki En Pis Yer Tuvalet Değil

21 Haziran 2018

Tatildeyken hasta olmak en son isteyeceğiniz şeydir. Havaalanları insanla, dolayısıyla da hastalıklara yol açan mikroplarla doludur. Peki, bir havaalanında en mikroplu yer neresidir?

Tuvaletler olduğunu düşünebilirsiniz, ama son çalışmalardan biri bunun gerçeğin yanından bile geçmediğini gösteriyor. Gerçekte bakteri kaynayan yer, tahmin ettiğiniz yer değil.

Her “Kuş” Havaalanında Mikrop Kapar

Teksaslı bir sigorta şirketi, InsuranceQuotes, 2017 tatil sezonu boyunca Amerika’daki başlıca üç havaalanında ve havayolu seferlerinde altı farklı yüzeyde 18 test gerçekleştirerek havaalanındaki en mikroplu noktaları araştırdı. Aldıkları örnekleri, santimetrekareye düşen bakteri ve mantar hücresi -koloni oluşturan birim (kob)- sayısını belirlemek üzere laboratuvara gönderdiler.

Test edilen tüm yüzeyler içinde en yüksek miktarda bakteri ve mantar hücresi barındıran yüzeyin check-in kiosk cihazları olduğunu, ardından kol dayama yerlerinin ve muslukların geldiğini öğrenmek sizi şaşırtabilir. Kiosk cihazlarının ekranları 253,857 kob barındırırken, yolcu salonlarındaki kol dayama yerleri 21,630 kob, musluklar ortalama 19,181 kob barındırmaktaydı.

Haberin Devamı İçin [Tıklayınız]