Şifremi Unuttum

Dünya Sağlık Günü’nün Konusu: Sağlığa Erişimin Sağlanması

TÜRK KLİNİK MİKROBİYOLOJİ VE İNFEKSİYON HASTALIKLARI DERNEĞİ’NDEN DUYURU

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından her yıl 7 Nisan günü Dünya Sağlık Günü olarak kutlanmaktadır. DSÖ’nün öncelikli gördüğü konularda dünya genelinde farkındalık yaratmak üzere kutladığı Dünya Sağlık Günü’nün 2019 yılı için seçilen konusu, “sağlığa erişimin sağlanması” olarak ilan edilmiştir.

Bu kapsamda DSÖ tarafından, sağlığın temel bir insan hakkı olduğu, herkesin kaliteli sağlık hizmetine, ihtiyaç duyduğu zaman ve ihtiyaç duyduğu yerde, herhangi bir maddi zorlukla karşılaşmadan ulaşabilmesi gerektiği ve aynı zamanda bunun mümkün olduğu vurgulanıyor. Dünya nüfusunun en az yarısının ihtiyacı olan sağlık hizmetine ulaşamadığı ve her yıl 100 milyon insanın sağlık harcamalarını ceplerinden yapmak zorunda kaldıkları için fakirleştiği dünyamızda DSÖ’nün bu kampanyası büyük önem taşıyor. DSÖ sağlık hizmetine erişimin sağlanması hedefine ulaşılmasında en iyi yolun birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi olduğunu hatırlatıyor.

Biz de Klimik Derneği olarak DSÖ’nün bu hedefini önemsiyor, başta en çok ihtiyaç duyan kesimler olmak üzere tüm insanlarımızın kaliteli sağlık hizmetine ulaşması için üzerimize düşen görevleri yapmaya devam edeceğimizi vurguluyoruz.

Saygılarımızla.

Klimik Derneği Yönetim Kurulu

Dünya Sağlık Günü 2019 Hakkında Ayrıntılı Bilgi İçin [Tıklayınız]