Şifremi Unuttum

Aşı Korkusu Hastanelik Etti

Aşı Korkusu Hastanelik Etti

5 Ekim 2018

Antalya’nın Aksu ilçesinde bir ortaokulda tetanos aşısı yapılacağını öğrenen 20 öğrenci baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Tedavileri tamamlanan öğrenciler taburcu edildi.

Edinilen bilgiye göre Antalya’nın Aksu ilçesinde Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri, Pınarlı Cumhuriyet Ortaokuluna geldi. Ekipler tarafından okulda bulunan 8’inci sınıf öğrencilerine tetanos aşısı yapıldığı sırada 20 öğrenci aşıdan korkarak rahatsızlandı. Rahatsızlanan öğrenciler için okula çok sayıda ambulans çağrıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri öğrencilere müdahaleyi okul içerisinde yaptı. Aşılar yapıldığı sırada korkup mide bulantısı, baş dönmesi geçiren öğrenciler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Bunun üzerine aşı yapma işlemi durduruldu. 20 öğrenci hastanede tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Öğrencilerinin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Sağlık Bakanlığı öğrencilerin durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Cumhuriyet Ortaokulu 8. Sınıf öğrencilerinde tetanos aşısı yapılırken bir kız öğrenci, solunum sıkıntısı yaşaması üzerine sağlık ekibi tarafından müdahale edilerek 112 Acil Sağlık ambulansı ile en yakın özel bir hastaneye götürülmüş, burada yapılan incelemede aşı komplikasyonuna (yan etki) rastlanılmamıştır.” ifadesine yer verildi. Açıklamada, “Okulda yapılan aşılama çalışması devam ederken diğer öğrencilerin de aşı korkusuna bağlı olarak benzer tepkiler verdiği gözlenmiştir. Daha sonra hastaneye sevk edilen öğrencilerin hiçbirinde aşıya bağlı komplikasyon görülmemiştir. Öğrencilerin sağlık durumları iyi olup hiçbirinde yatış gerektiren bir durum yoktur. Bazı öğrencilerin tedirginlik ve korkuya bağlı bu tür reaksiyonlar göstermesi rastlanılan normal bir durumdur. Antalya İl Sağlık Müdürlüğümüz, 7 ilçede sürdürülen aşılama çalışmaları ile ilgili araştırma yapmış ve hiçbir öğrencide komplikasyon görülmediği tespitinde bulunmuştur. Aşılama çalışmalarında süreç, Bakanlığımızca ve ilgili müdürlüklerimizce titizlikle takip edilmekte ve değerlendirilmektedir” denildi.

Haber için [Tıklayınız]