Şifremi Unuttum

Dünya Tarihinde Şarbon Hiç Kitlesel Ölüme Neden Olmadı

Şarbon Hiçbir Zaman Kitlesel Ölüme Neden Olmamıştır

7 Eylül 2018

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz şarbonun hiçbir zaman kitlesel ölümlere yol açan bir hastalık olmadığını, ot yiyen hayvan hastalığı olduğunu söyledi.

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (Klimik) Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap ve Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz şarbonun hiçbir zaman kitlesel ölümlere yol açan bir hastalık olmadığını, ot yiyen hayvan hastalığı olduğunu söyledi.

Haber İçin [Tıklayınız]

 

Dünya Tarihinde Şarbon Hiç Kitlesel Ölüme Neden Olmadı

8 Eylül 2018

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz şarbonla ilgili açıklama yaptı.

Yavuz, “Şarbon esas olarak ot yiyen hayvanların hastalığıdır. İnsanlara enfekte hayvanlardan bulaşan bir zoonozdur. Dünya tarihinde şarbon hiçbir zaman veba, kolera, çiçek veya pandemik grip gibi kitlesel insan ölümlerine yol açmamıştır” dedi. Prof. Dr. Alpay Azap ise şarbondan korunmak için başta et ve süt olmak üzere hayvansal gıdaların çiğ olarak tüketilmemesi uyarısında bulundu. Azap, “Etler iyi pişirilmeli, etlerin kesildiği yüzeyler çiğ sebze ve meyve ile temas ettirilmemeli” dedi.

Haber İçin [Tıklayınız]