Şifremi Unuttum

İstanbul’da Şarbon Alarmı!

İstanbul’da Şarbon Alarmı!

2 Eylül 2018

Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne şarbon hastalığı şüphesiyle çok sayıda kişinin başvurduğu bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pekdemir ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuylu ilgili açıklamalarda bulundu.

BAKAN PAKDEMİR’DEN İLK AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “22 kişi şarbon şüphesiyle başvuru yaptı, 14’ü taburcu oldu, 4 kişi de tedavi altında. Bu vatandaşların tedavileri sürüyor. Hayvanın alındığı işletme karantinaya alındı. İşletmenin 10 kilometre etrafında bulunan 3500 hayvan aşılanacak. Aşı çok hızlı etki gösterdiği için bölgede başka şarbon vakası görmeyi beklemiyoruz. Şarbon vakaları zaman zaman görülüyor. 2018’de 5 ülkede bu vaka görüldü, görülmeye de devam edecek. Şu an için her şey yolunda vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla et yiyebilirler” ifadelerini kullandı.

BAKAN PAKDEMİRLİ: “PANİK YAPMAYA GEREK YOK”

Panik yapmaya gerek yok diyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Bakanlık olarak her şeye müdahale ediyoruz. Panik yapmaya gerek yok. Görünen o ki, Büyükçekmece, Silivri Çanta Mahallesinden alınan bir hayvanı kurban etmiş. Etlerin kokuşması üzerine 28 Ağustos tarihinde Pendik Veteriner Araştırma Enstitüsünde kişisel başvuru yapmış. Başvurusu da 31 Ağustos saat 17.00 itibariyle sonuçlanmış. Vatandaşımızın getirdiği etlerde pozitif antraks, yani şarbon hastalığı çıkmış. Etler bakanlığımızın personeli tarafından imha edilmiş” açıklamasında bulunmuştu.

“HAYATİ RİSK OLUŞTURMAZ”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Silivri’deki şarbon vakasına ilişkin, “Şarbonlu olduğu bildirilen hayvanla temas ettiği tespit edilen 22 kişi muayene ve tetkik amacıyla hastanelerimize davet edilmişlerdir. Altı vakada şüpheli hafif deri lezyonları görülmüştür. İnsana hayvandan bulaşarak deri lezyonlarıyla seyreden şarbon hastalığının bu türü, hayati risk oluşturmayan, tedavi edilebilir bir hastalıktır” bilgisini paylaştı.


Haberi İçin [Tıklayınız]