Şifremi Unuttum

2018’de ABD’de 100’den Fazla Kızamık Olgusu Görüldü

2018’de ABD’de 100’den Fazla Kızamık Olgusu Görüldü

29 Ağustos 2018

CDC’nin yayımladığı verilere göre 11 Ağustos itibariyle 2018’de ABD’de 100’den fazla kızamık olgusuna rastlandı.

21 Eyalette ve Columbia bölgesinde 107 ayrı kızamık olgusu görüldüğü ifade edilirken Kızamık olgularının CDC’ye rapor edildiği eyaletler Arkansas, California, Connecticut, Florida, Illinois, Indiana, Kansas, Louisiana, Maryland, Michigan, Missouri, Nevada, New Jersey, New York, North Carolina, Oklahoma, Oregon, Pennsylvania, Tennessee, Texas ve Washington olarak sıralandı.

2017’de 15 eyalet ve Columbia bölgesinden bildirilen kızamık sayısı toplan 118 olmuştu. 2015’te 24 eyalet ve Columbia’dan 188 kişide kızamık tespit edilmişti. 2014 yılında 27 eyaletten 667 olguyla kızamık olgusu sayısında bir rekor kırılmıştı. Bu 2000 yılında kızamığın yok edildiğinin belgelenmesinden 14 yıl sonra elde edilen en yüksek rakamdı.

Kızamığa yakalanan kişilerin büyük kısmının aşılanmamış olduğu belirtildi.

Kızamık halen dünyanın Avrupa, Asya, Pasifik ve Afrika gibi bazı bölgelerinde güncelliğini koruyor. Bu bölgelere seyahat edenler kızamık virusunun ABD’ye taşınmasında rol oynuyor.

Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (ESCMID) Yükselen İnfeksiyonlar Görev Gücü Eşbaşkanları Nicola Petrosillo ve Eskild Petersen “Kızamık ABD ve Avrupa’da bir sorun olmaya devam ediyor. MMR (Measles-Mumps-Rubella) aşısı kapsamında kızamığa karşı bağışıklama seyahat öncesi yapılması gereken aşılamalar arasında yer almaktadır ve seyahat eden herkese çocuk bağışıklama programı kapsamında aşı olup olmadığı sorulmalıdır. Eğer olmadıysa bu kişiler mutlaka aşılanmalıdır” şeklinde konuştu.


Bülteni İçin [Tıklayınız]