Şifremi Unuttum

Kronik Hastalara 1.085 Lira Aylık

Kronik hastalara 1.085 lira aylık

6 Mart 2018

Yeni uygulama ile kronik hastalığı olanlara aylık 1.085 lira ödenek bağlanacak, 600 lira da ek ödeme yapılacak.

Hürriyet’ten Noyan Doğan’ın haberine göre uygulama kapsamında ilk olarak tüberküloz ve kızamık hastalığının neden olduğu beyin hastalığı Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) ile mücadele eden hastalara ödeme yapılacak, önümüzdeki dönemde ise tüm riskli hastalıklar kapsam içine alınacak.

Bu çerçevede, tüberküloz ve SSPE hastalarına aylık 1.085 lira ödenirken, ayrıca yatağa bağımlı tüberküloz hastalarına ek olarak aylık 600 lira daha ödeme yapılacak. Böylece, tüberküloz hastaları aylık 1.685 lira ödeme alacak. Uygulamadan yararlanmak için hastaların oturdukları hanede kişi başına düşen aylık gelirin asgari ücretin aylık net tutarının –1.603,12 lira- üçte ikisinden az olması gerekiyor.

Buna göre, ödenekten yararlanacak olanların hem kendisinin hem de aynı evde yaşayan ailesinin aylık gelirinin 967 liradan az olması gerek. Bununla birlikte SSPE hastalarının sağlık kurulu raporu da bulunması gerekiyor. Bu şartlara sahip olan hastalar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na başvurarak, ödenek hakkından yararlanabilecek.

Tedavi görmemiş tüberküloz hastaları 12 ay boyunca ödeme alırken; ilaçla tedavi görenlere 30 ay, tüberkülöz menenjit hastalarına 18 ay, kemik tüberküloz hastalarına ise 15 ay boyunca 1.085 lira ödenecek. SSPE hastaları için tedavileri ne kadar sürerse o süre içinde aylık maaştan yararlanabilecek.

  Haberi için [Tıklayınız]