Şifremi Unuttum

Umut Tacirliği Yapılıyor

Multipl skleroz (MS), amyotrofik lateral skleroz (ALS) gibi hastalıkların nedeni Lyme değildir

4 Ocak 2018

Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Önder Ergönül, ‘Borrelia burgdorferi’ taşıyan kenelerin ısırmasıyla ortaya çıkan Lyme hastalığına ilişkin “umut tacirliği” yapıldığını belirterek Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

Ergönül, “Ülkemizde ve dünyada bu konuda uzman olmayan, hatta doktor bile olmayan bazı kişiler multipl skleroz (MS), amyotrofik lateral skleroz (ALS) gibi bazı hastalıkların nedeninin Lyme olduğunu iddia etmekte ve antibiyotik tedavisi ile bu hastalıkları tedavi edilebileceğini söylemektedirler. İnsanlar binlerce dolar ödeyerek ya yurtdışına tedaviye gidiyorlar ya da bu işi yaptığını iddia eden kişilere başvuruyorlar. Hem iyileşme olmuyor, hem gereksiz antibiyotik tedavisi alınıyor, hem de almaları gereken tedavilerinden geri kalıyorlar” dedi.

Aynı zamanda Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları (KLİMİK) Derneği’nin de yönetim kurulu üyesi olan Prof. Ergönül, bu konuda hastaları ve hasta yakınlarını uyardı.

Haberi için [Tıklayınız]