Şifremi Unuttum

Klimik Derneği İlk Bilim Ödülünü Ayşe Willke-Topçu’ya Verdi

Klimik Derneği İlk Bilim Ödülünü Ayşe Willke-Topçu’ya Verdi

Prof. Dr. Ayşe Willke-Topçu, Türk Klinik  Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (Klimik) Derneği tarafından XVIII. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları (Klimik 2017) Kongresi (22-26 Mart 2017, Antalya)’nde verilen 2017 Bilim Ödülü’ne layık görüldü.

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Willke-Topçu Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde  okumuş, ihtisas eğitimini yine Hacettepe Üniversitesi Hastanesi’nde yapmıştır. Daha sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yardımcı doçent ve profesör olmuştur. 1999 yılından bu yana Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda çalışmaktadır.

Türk Klinik  Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları (Klimik) Derneği 30 yıllık geçmişi ile bu alandaki en önemli  dernek olarak bilinmektedir.

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Willke-Topçu ödüle bu alanda yaptığı çalışmalar yanında esas olarak ana başvuru kitabı özelliği taşıyan iki ciltlik 303 yazarlı 208 bölüm içeren Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji kitabının baş editörü olması nedeniyle layık görüldü.

Kitap bu yıl güncellenmiş dördüncü baskısını yapmıştır.

İlgili Haberler:

http://www.kocaelihaberdunyasi.com/haber/30-yillik-gecmise-sahip-klimik-dernegi-ilk-odulunu-verdi-h32079.html

http://www.ozgurkocaeli.com.tr/klimik-dernegi-ilk-odulunu-verdi-321920h.htm

http://www.sanalbasin.com/30-yillik-gecmise-sahip-klimik-dernegi-ilk-odulunu-verdi-18572136