Şifremi Unuttum

AVM’lere Doktor Zorunluluğu Geliyor

AVM’lere Doktor Zorunluluğu Geliyor

23 Şubat 2017

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmeliği, 26 Şubat 2016’da Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Henüz bir reviri olmayan alışveriş merkezlerinin bu şartı yerine getirmeleri için son gün 26 Şubat 2017.

Buna göre acil tıbbi durumlarda ilk müdahalenin yapılabilmesi ve ihtiyaç halinde en yakın hastaneye sevkin sağlanabilmesi amacıyla, alışveriş merkezinin kolay ulaşılabilir bir yerinde en az yirmi metrekare büyüklüğünde acil tıbbi müdahale ünitesi oluşturulacak.

Satış alanı yirmi bin metrekarenin altında olan alışveriş merkezinde en az bir acil tıp teknisyeni veya acil tıp teknikeri, yirmi bin ila elli bin metrekare olan alışveriş merkezinde en az birer acil tıp teknisyeni ve acil tıp teknikeri veya acil tıp teknikeri bulunamayan hallerde en az iki acil tıp teknisyeni, satış alanı elli bin ila yüz bin metrekare olan alışveriş merkezinde en az birer acil tıp teknisyeni ve acil tıp teknikeri, satış alanı yüz bin metrekare ve üzerinde olan alışveriş merkezinde ise en az birer acil tıp teknisyeni ve tıp doktoru bulundurulması zorunlu hale geldi.

Ayrıca alışveriş merkezindeki ortak kullanım alanlarının ve dört yüz metrekareden büyük perakende işletmelerin görünür kısımlarına acil tıbbi müdahale ünitesiyle iletişimi sağlamak amacıyla yeterli sayıda acil tıbbi durum butonu yerleştirilecek.


Haberi için [Tıklayınız]